Business Bites! Korte workshops voor managers
  • Business Bite 1: Actief oplossen van conflicten
  • Business Bite 2: Meer bereiken door beïnvloeding
  • Business Bite 3: De geoliede teammachine
  • Business Bite 4: Verbeter je productiviteit en dat van je team
  • Business Bite 5: Niet even, maar een heel leven lekker in je vel
Tijdens de Business Bites doe je inspiratie op over een managementthema en wissel je ervaringen uit met collega-managers. Het leren met en van elkaar staat tijdens de Business Bites centraal. De Business Bites worden begeleid door een senior trainer die je naast een stuk theorie, ook tips en advies zal geven voor jouw dagelijkse praktijk.

1: Actief oplossen van conflicten
Wel eens spanningen met je collega’s, je klanten, je meerdere of je medewerkers? Eén ding is duidelijk: het is meestal niet bevorderlijk voor de samenwerking en de resultaten die eruit voortvloeien. Heb je zoals veel managers behoefte om meer inzicht op te doen over manieren waarmee jij met jouw persoonlijke dan wel leiderschapsstijl deze ‘weerstanden’ het hoofd kunt bieden? Kom dan naar deze korte workshop van 3,5 uur en leer ook van de andere aanwezige managers.

2: Meer bereiken door beïnvloeding
Jij bent iemand die voortdurend streeft naar verbetering. Je komt hierdoor ook regelmatig op goede ideeën om bepaalde zaken of processen effectiever of efficiënter vorm te gevenVervolgens lukt het je helaas niet altijd om de veranderingen door te voeren, hoe goed je intenties ook zijn. Je loopt vooral op tegen weerstanden van mensen. Aan jou dan de taak deze mensen op andere gedachten te brengen. Hierin doorloop je een aantal psychisch goed verklaarbare stappen. Wil je weten welke stappen dit zijn en hoe je ze het best in de praktijk tot uitvoering brengt? Kom dan naar deze business bite, want met handigheid in overtuigingskracht zul je meer bereiken! Niet alleen in je carrière, maar ook in privé aangelegenheden.

3: De geoliede teammachine: alles uit het individu, in het team
Een slimme manager heeft niets liever dan uit zichzelf gemotiveerde teamleden én een team dat loopt als een goed geoliede machine. Hoe krijg je dit voor elkaar? Sturen op de eigen gedrevenheid van de werknemer is vaak de sleutel tot het verwezenlijken van zelfsturing binnen een team. De leiderschapstijl ‘motiveren’ wordt dan ineens minder nodig. In deze workshop bespreken we jouw leiderschapsstijl en de andere stijlen van leidinggeven. Het flexibel inzetten van de verschillende stijlen is meestal de enige manier om naar die ‘geoliede’ teammachine toe te werken.

4: Verbeter je eigen productiviteit en dat van je team
Wil jij testen hoe productief je bent? In deze training zul je jezelf tegenkomen als het gaat om productiviteit. En ja, dat geldt voor iedereen. Deze korte workshop van 3,5 uur geeft jou de praktische handvatten om efficiënter met je tijd en taken om te gaan.

5: Niet even, maar een heel leven lekker in je vel
(niet alleen op de werkvloer maar ook privé)
‘Hoe verdeel ik mijn energie optimaal?’ Dat is een vraag waar veel mensen mee tobben. Hoe prettig zou het zijn als je elk dag met een glimlach naar je werk gaat, als je je collega’s elke maandag weer met oprecht enthousiasme kunt vragen naar hun weekendbesteding en als je last but-not-least elke dag afsluit met een voldaan gevoel van ‘dat ging weer fantastisch vandaag’. Een week lang deze houding is eerder uitzondering dan regel. De tendens is dat de grens tussen werk en privé sterk vervaagt. Dit is meestal niet in het voordeel van je gemoedstoestand en de resultaten die je als gevolg hiervan boekt. Balans vinden tussen spanning en ontspanning is cruciaal als je op de lange duur optimaal wilt blijven presteren, zonder jezelf daarin als persoon te verliezen.


Ga terug naar de agenda voor het actuele aanbod van open inschrijvingen.